Zapewniamy szybkie przygotowanie sprzętu cateringowego, rozstawienie naczyń oraz błyskawiczne sprzątnie.
Ponadto zapewniamy przygotowanie na najwyższym poziomie wszystkich potrzebnych potraw podczas konferencji, takich jak: przystawki, danie główne, deser oraz przekąski i napoje. W celu zapoznania się ze szczegółami naszej oferty prosimy o kontakt.
Przykładowa propozycja całodziennego cateringu na konferencji
7.50 – 8.15 Przywitanie
Szkolenia zazwyczaj rozpoczynają się rano, dlatego gościom należy na początku zaserwować powitalną kawę lub herbatę. Na powitanie proponujemy:
kawa, herbata, ciasteczka
10.00 Przerwa kawowa
Druga część szkolenia trwa zazwyczaj dłużej, a między wykładami są dwie lub trzy przerwy kawowe.
- Kawa + dodatki
- Herbata + dodatki
- Soki owocowe
- Kanapeczki bankietowe po 2 szt. lub sandwicz
- Ciasto
13.00 – 14.00 Lunch
Pierwsza część szkolenia kończy się zazwyczaj około południa przerwą na lunch. Na lunch proponujemy:
- Zupa typu krem, rosół, krupnik
- Kotlet schabowy, kotlet szwajcarski
- Ziemniaki
- Surówka
- Soki owocowe, woda mineralna
- Deser
12.00 – 15.00 Przerwa obiadowa
Przygotowując catering na szkolenie proszę pamiętać o różnych upodobaniach gości. Warto by znalazła się co najmniej jedna potrawa wegetariańska.
Przykład zestawu obiadowego nr 1: 3 główne dania ciepłe (w tym 1 danie wegetariańskie)
- Gulasz wieprzowy
- Stek z karczku w ziołach z grilla
- Ribollita toscana
Zupa: mus z porów z ziemniaczkami
Ciepłe dodatki do dań min. 3 rodzaje:
- Ziemniaczki z zapiekane z rozmarynem
- Ryż
- Cukinie z grilla / fasolka szparagowa
3 rodzaje surówek:
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z marchwi
- Sałata śródziemnomorska
Przykład zestawu obiadowego nr 2: 2 główne dania ciepłe (w tym 1 danie wegetariańskie)
- Udko z kurczaka z grilla z chrupiącą skórką
- Pasta z soczewicą i oliwą z oliwek
Zupa: minestrone italiano z grzankami
Ciepłe dodatki do dań min. 3 rodzaje:
- Ziemniaczki z zapiekane z rozmarynem
- Ryż
- Cukinie z grilla/fasolka szparagowa
3 rodzaje surówek:
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z marchwi
- Sałata śródziemnomorska
1 porcja nie mniej niż 150 g/os./dzień, nie więcej niż 200 g/os./dzień
You must be logged in to post a comment.