Catering na konferencje

Zapewniamy szybkie przygotowanie sprzętu cateringowego, rozstawienie naczyń oraz błyskawiczne sprzątnie.

Ponadto zapewniamy przygotowanie na najwyższym poziomie wszystkich potrzebnych potraw podczas konferencji, takich jak: przystawki, danie główne, deser oraz przekąski i napoje. W celu zapoznania się ze szczegółami naszej oferty prosimy o kontakt.

 

pychotki-konferencje

 

Przykładowa propozycja całodziennego cateringu na konferencji

7.50 – 8.15 Przywitanie

Szkolenia zazwyczaj rozpoczynają się rano, dlatego gościom należy na początku zaserwować powitalną kawę lub herbatę. Na powitanie proponujemy:
kawa, herbata, ciasteczka

10.00  Przerwa kawowa

Druga część szkolenia trwa zazwyczaj dłużej, a między wykładami są dwie lub trzy przerwy kawowe.

  • Kawa + dodatki
  • Herbata + dodatki
  • Soki owocowe
  • Kanapeczki bankietowe po 2 szt. lub sandwicz
  • Ciasto

13.00 – 14.00 Lunch

Pierwsza część szkolenia kończy się zazwyczaj około południa przerwą na lunch. Na lunch proponujemy:

  • Zupa typu krem, rosół, krupnik
  • Kotlet schabowy, kotlet szwajcarski
  • Ziemniaki
  • Surówka
  • Soki owocowe, woda mineralna
  • Deser

12.00 – 15.00 Przerwa obiadowa

Przygotowując catering na szkolenie proszę pamiętać o różnych upodobaniach gości. Warto by znalazła się co najmniej jedna potrawa wegetariańska.

Przykład zestawu obiadowego nr 1: 3 główne dania ciepłe (w tym 1 danie wegetariańskie)

  • Gulasz wieprzowy
  • Stek z karczku w ziołach z grilla
  • Ribollita toscana

Zupa: mus z porów z ziemniaczkami

Ciepłe dodatki do dań min. 3 rodzaje:

  • Ziemniaczki z zapiekane z rozmarynem
  • Ryż
  • Cukinie z grilla / fasolka szparagowa

3 rodzaje surówek:

  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z marchwi
  • Sałata śródziemnomorska

Przykład zestawu obiadowego nr 2: 2 główne dania ciepłe (w tym 1 danie wegetariańskie)

  • Udko z kurczaka z grilla z chrupiącą skórką
  • Pasta z soczewicą i oliwą z oliwek

Zupa: minestrone italiano z grzankami

Ciepłe dodatki do dań  min. 3 rodzaje:

  • Ziemniaczki z zapiekane z rozmarynem
  • Ryż
  • Cukinie z grilla/fasolka szparagowa

3 rodzaje surówek:

  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z marchwi
  • Sałata śródziemnomorska

1 porcja nie mniej niż 150 g/os./dzień, nie więcej niż 200 g/os./dzień