Catering na bankiet

Catering na bankiet powinien być wyjątkowy, podany w odpowiedniej oprawie.

Bankiet to przyjęcie o charakterze oficjalnym, na które przybywają tylko zaproszeni goście. Bankiet rozpoczyna się późnym popołudniem lub nawet wieczorem. Rozróżniamy dwie formy bankietów: bankiet zasiadany i bankiet w formie szwedzkiego stołu.

Na bankiet zasiadany stoły powinny być ustawione w kształcie litery T, G, U lub E. Część przekąsek ustawiamy na stole, pozostałe potrawy są donoszone przez kelnerów.

W przypadku bankietu w formie szwedzkiego stołu potrawy to: przekąski, tace z wędlinami, serami, owocami czy warzywami ułożone na stole.

Na takich przyjęciach niezwykle istotne jest odpowiednie przystrojenie stołów. Proponujemy niską dekoracje składająca się z kwiatów i świec. Ozdobą stołów jest również odpowiednia zastawa.

 

pychotki-bankiet

 

Przykładowe menu Bankietowe

Przekąski

  • Mini Cocktail z Krewetek
  • Roladki z Łososia Wędzonego, Ricotty i Świeżych Ziół
  • Kuleczki z Sera Rockfor i Winogron
  • Koreczki z Mozzarelli i Pomidorków Cocktailowych
  • Jajeczka Przepiórcze z Kawiorem
  • Tartinki z Pastą Jajeczną i Szczypiorkiem
  • Vol-au-vent z Musem z Pstrąga Wędzonego
  • Krewetki z Avocado i Wasabi
  • Łosoś Wędzony z Rukolą i Jajkami Przepiórczymi
  • Rulonik ze Schabu
  • Sałatka z porów i awokado

Dania ciepłe

  • Stek z Łososia w Sosie Koperkowym
  • Fileciki z Polędwiczki Wieprzowej w Sosie z borowików
  • Roladki z Indyka Faszerowane Grzybami w Kremowym sosie
  • Kotleciki schabowe z nadzieniem ryżowo- morelowym
  • Delikatna roladka z Soli w Sosie Szafranowo- cytrynowym
  • Crepsy ze Szpinakiem i Fetą
  • Cannelloni faszerowane Ricottą i Szpinakiem

Desery

  • Creme Caramel
  • Truskawkowy Mus z Mascarpone
  • Galaretka z Szampana i Jagód
  • Mus Czekoladowy z Pomarańczą
  • Panna Cotta z malinami
  • Egzotyczna Sałatka Owocowa

Napoje

  • Kawa
  • Herbata
  • Soki owocowe
  • Woda mineralna