Proponujemy elegancki catering weselny dobrany do indywidualnego charakteru uroczystości.
Ten najbardziej wyjątkowy dzień musi być przygotowany z profesjonalną oprawą.
W przygotowaniu menu na przyjęcie weselne proponujemy:
- przygotowanie posiłków z dowozem na miejsce
- przygotowanie wszystkich potraw, przekąsek, deserów, napojów oraz innych rodzajów jedzenia z dowozem na miejsce
- wystrój oraz zastawienie stołów wraz z podawaniem i pełną obsługą gastronomiczną gości weselnych
- pełna obsługa wraz z zapakowaniem tortu i ciast do domu dla gości.
Tradycyjne menu przyjęcia weselnego
Powitanie: powitanie chlebem i solą, wino musujące dla wszystkich gości, kawa, herbata.
Zupy (jedna opcja do wyboru na osobę)
- Rosół wiejski gotowany na kurze z makaronem i marchewką
- Grzybowa ze świeżych borowików z łazankami lub zacierkami
- Cebulowa na winie z grzanką
- Pieczarkowa z lanymi kluseczkami
- Krem z zielonego groszku z grzankami
- Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
Główne danie obiadowe (dwie opcje do wyboru na osobę)
- Plaster szynki wieprzowej pieczonej w sosie z borowików
- Ziemniaki kuleczki
- Bukiet surówek
- Pierś indyka pieczona podana na żurawinie
- kluseczki śląskie
- Brokuły na parze z migdałami
- Schab środkowy po staropolsku w sosie serowym
- Ziemniaki opiekane z rozmarynem
- Sałatka wiosenna
- Pierś z kurczaka faszerowana warzywami i pieczarkami
- Ryż kolorowy
- Surówka z kapusty białej
- Pieczeń wołowa w sosie grzybowym
- Ziemniak pieczony podany z sosem jogurtowym, chrzanowo – czosnkowym
- Buraczki zasmażane
- Faszerowane i pieczone udko z kurczaka w sosie własnym
- Kopytka
- Szpinak zasmażany
- Rolada ze schabu środkowego z farszem z mięsa i grzybów w sosie śmietanowym
- Kluski śląskie
- Surówka z kapusty czerwonej
- Zraz wołowy tradycyjny zawijany w sosie cebulowym
- Kasza gryczana
- Surówka z ogórków kiszonych
- Gordon Blue ze schabu środkowego lub piersi z kurczaka
- Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem
- Kapusta zasmażana
- Warkocz z polędwicy wieprzowej podany z sosem rokfor
- Ziemniaki
- Różyczki kalafiora na parze ze złocistą polewką z masła i sezamu
Zakąski zimne (5 opcji do wyboru na osobę)
- Półmiski mięs pieczonych
- Deska serów
- Wybór wędlin delikatesowych
- Pierś indyka glazurowana
- Cielęcina w warzywach i marynowanych grzybach leśnych
- Schab podany w galarecie
- Galantyna drobiowa
- Zimne nóżki w galarecie
- Łosoś wędzony z koperkowym sosem
- Jajka faszerowane kolorowe
- Tymbaliki drobiowe
- Śledź po japońsku
- Koreczki śledziowe z piklami na ananasie
- Roladki z szynki konserwowej i szparag w szklistym auszpikiem
- Pomidorki faszerowane mozzarellą z niespodzianką
Sałatki (cztery opcje do wyboru na osobę)
- Grecka, ser feta, czarne oliwki w sosie winegret
- Indyjska z kurczakiem, ananasem, brzoskwinią, ryżem, rodzynkami, oliwą z oliwek
- kurczakiem tuńczyka z , groszkiem, jajkiem, ogórkiem i tuńczykiem, oliwą z oliwek
- Jarzynowa tradycyjna w majonezie
- Meksykańska z salami, fasoli czerwonej, świeżych warzyw, sosem diabelskim
- Chińska z kurczaka, makaronu sojowego, papryki, groszku, kukurydzy, ogórka zielonego, sosu słodko-kwaśnego
- Chłopska z wieprzowiny, bekonu, ziemniaków, groszku, czerwonej cebuli, sosu majonezowo-czosnkowego
Dodatki
- Półmiski marynat domowych
- Musztarda ostra i łagodna
- Ketchup
- Chrzan z jajkiem
- Pieczywo i Masło
Przystawki gorące (dwie opcje do wyboru na osobę):
- Barszcz czerwony z krokietami lub kołdunami
- Zupa gulaszowa
- Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
- Boeuf Strogonow
- Potrawka z cielęciny
- Wieprzowina w kurkach
- Bigos staropolski
- Bogracz węgierski z kluseczkami
- Borowiki w śmietanie
Desery
- Panna Cotta
- Tiramisu z truskawkami
- Owoce w likierze
- Lody
Obsługa kelnerska (jeden kelner na najwyżej 20 gości)
Dodatkowo płatne wg indywidualnych ustaleń:
- Szczupak po królewsku
- Sandacz w całości w asyście krewetek królewskich
- Kompozycja z pstrąga
- Łosoś norweski pieczony w całości
- Indyk pieczony w całości
- Prosiak pieczony z kaszą gryczaną i pieczarkami
- Prosiak z szynki w jabłkach
- W przypadku realizacji tego samego dnia do ceny należy doliczyć 20% ceny zamówienia.
W miesiącu maju +30% do ceny zamówień.
Propozycje menu można dowolnie modyfikować wg uznania.
Propozycje menu można dowolnie modyfikować wg uznania.
Koszt cateringu na wesele uzależniony jest od rodzaju potraw i ilości zaproszonych gości.
Dekoracja kwiatowa potraw, stołów i sali ustalana jest indywidualnie.
Całkowita kalkulacja przyjęcia przedstawiana jest po zapoznaniu się z Państwa preferencjami i oczekiwaniami.
Wszystkie ustalenia zawarte będą w obustronnie podpisanym zleceniu.
Dekoracja kwiatowa potraw, stołów i sali ustalana jest indywidualnie.
Całkowita kalkulacja przyjęcia przedstawiana jest po zapoznaniu się z Państwa preferencjami i oczekiwaniami.
Wszystkie ustalenia zawarte będą w obustronnie podpisanym zleceniu.
You must be logged in to post a comment.