Kolacja wigilijna to wyjątkowa chwila, kiedy wszystkie kłótnie i nieporozumienia idą w zapomnienie.
Przygotowaliśmy dla Państwa cztery zestawy menu do wyboru.
Menu I
Zupy
- Barszcz z uszkami
Danie główne
- Karp królewski w złocistej panierce
- Pierogi z kapustą i grzybami opiekane na złoto
- Groch z kapustą
Dodatki
- Opiekane ziemniaki z ziołami
- Chałka
- Sos chrzanowy
Deser
- Łamańce z makiem
- Makowiec
Napoje
- Kompot z suszonych owoców
- Woda gazowana, woda niegazowana
- Soki owocowe 100% (jabłko, czarna porzeczka, pomarańcza)
- Kawa (kawa świeżo parzona, cukier biały, brązowy, mleczko do kawy)
- Herbata (Dilmah, owocowe, cukier, cytryna, miód)
Menu II
Zupy
- Barszcz z uszkami grzybowymi
- lub Zupa Migdałowa
Danie główne
- Karp królewski w złocistej panierce
- Rolada z łososia faszerowana szpinakiem i serem feta
- Rolada z indyka ze szpinakiem i sosem orzechowym
- Pierogi z kapustą i grzybami opiekane na złoto
Dodatki
- Opiekane ziemniaki z ziołami
- Chałka
- Sos chrzanowy
Deser
- Łamańce z makiem
- Piernik świąteczny
- Muffinki korzenne
Napoje
- Kompot z suszonych owoców
- Woda gazowana, woda niegazowana
- Soki owocowe 100% (jabłko, czarna porzeczka, pomarańcza)
- Kawa (kawa świeżo parzona, cukier biały, brązowy, mleczko do kawy
- Herbata (Dilmah, owocowe, cukier, cytryna, miód)
Menu III
- Zakąski zimne
- Śliwki w boczku
- Śledzik ze śliwką
- Śledzik- z korniszonem i marynowaną cebulką
- Ruloniki z bazyliowego naleśnika z łososiem i szpinakiem
- Kubeczki ogórkowe z tatarem z łososia i kaparem
Zupy
- Barszcz z uszkami grzybowymi
- Zupa rybna z uszkami rybnymi
- Zupa grzybowa z borowików suszonych z łazankami
Dania główne
- Karp królewski w złocistej panierce
- Sandacz duszony w winie podawany na grzankach
- Rolada ze szczupaka
- Łosoś z ziołową gremolatą
- Grillowane polędwiczki wieprzowe z ciemnym sosem koniakowym
- Pierogi z kapustą i grzybami opiekane na złoto
- Kapusta z grzybami i krokiety grzybowe
Dodatki
- Groch z kapustą
- Opiekane ziemniaki z ziołami
- Chałka
- Sos chrzanowy
Deser
- Łamańce z makiem
- Piernik świąteczny
- Muffinki korzenne
- Babeczki z kremem pomarańczowym
Napoje
- Kompot z suszonych owoców
- Woda gazowana, woda niegazowana
- Soki owocowe 100% (jabłko, czarna porzeczka, pomarańcza)
- Kawa (kawa świeżo parzona, cukier biały, brązowy, mleczko do kawy)
- Herbata (Dilmah, owocowe, cukier, cytryna, miód)
Menu IV
Powitanie
- Grzaniec galicyjski z korzennymi przyprawami i pomarańczą
Zakąski zimne
- Śledzik – z korniszonem i marynowaną cebulką
- Ruloniki z bazyliowego naleśnika z łososiem i szpinakiem
- Kubeczki ogórkowe z tatarem z łososia i kaparem
- Szynka Parmeńska z kulką mango
- Przepiórcze jajo, z serkiem i pomidorkiem koktajlowym
- Anchovies – z papryką marynowaną
Zakąski gorące
- Paszteciki rybne w cieście francuskim
- Vol au vent z farszem rybno grzybowym
- Bliny z łososiem
- Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym
- Kaczka z sosem śliwkowym
Zupy
- Barszcz z uszkami grzybowymi
- Zupa rybna z uszkami rybnymi
- Zupa rakowa
Dania rybne
- Karp królewski w złocistej panierce
- Sandacz w sosie piernikowym
- Rolada z łososia faszerowana szpinakiem i serem feta
Dania mięsne
- Pierś kurczaka w sosie musztardowym
- Grillowane polędwiczki wieprzowe z sosem koniakowo – lazurowym
- Indyk faszerowany grzybami z podawany z sosem kurkowym
Dania wegetariańskie
- Pierogi z kapustą i grzybami opiekane na złoto
- Kapusta z grzybami i krokiety grzybowe
Dodatki
- Groch z kapustą
- Kasza
- Opiekane ziemniaki z ziołami
- Chałka
- Sos chrzanowy
- Sos coumerland
Deser
- Łamańce z makiem
- Piernik świąteczny
- Makowiec
- Bakaliowiec
- Ciasteczka cynamonowe
- Muffinki korzenne
- Babeczki z kremem pomarańczowym
Napoje
- Kompot z suszonych owoców
- Woda gazowana
- Woda niegazowana
- Soki owocowe 100% (jabłko, czarna porzeczka, pomarańcza)
- Kawa (kawa świeżo parzona, cukier biały, brązowy, mleczko do kawy)
- Herbata (Dilmah, owocowe, cukier, cytryna, miód)
You must be logged in to post a comment.