catering dostawa

Zamówienia przyjmujemy:

Od poniedziałku do piątku
od godziny 8:00 do 20:00

- telefonicznie:
        tel. (0) 12 376 72 94
        kom. +48 514 129 109
        kom. +48 514 129 058

- elektronicznie:
       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
       gadu gadu: 812 10 83

Transport:
Przy zamówieniu pow. 15o zł, na terenie Krakowa i okolic, dowóz gratis.

Catering

usługa zewnętrzna dla firm; podmiot wykonuje we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) obsługę gastronomiczną przyjęć, imprez, bankietów i konferencji.

Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu. Catering wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje .

Profesjonalny catering należy do najtrudniejszych usług, jakimi parają się firmy cateringowe. Dobrze wykonany catering to bardzo wiele różnych czynnników składających się w jedną całość. Poniżej lista najważniejszych aspektów, jakich należy przestrzegać w cateringu:

Odpowiednie potrawy w cateringu

Właściwy dobór dań na przyjęcie to sprawa kluczowa. Dania dobiera się w zależności od preferencji osoby zamawiającej, jak również i od pory roku. Latem wybiera się głównie sałatki i przystawki kosztem mniejszej ilości dań "ciężkich" oraz gorących. Zimą odwrotnie - na stołach królują potrawy sycące. Zimowy catering to dania duszone, smażone, wędzone oraz mniejsza ilość lekkich przystawek z sałatek.

Catering a wystrój stołów i ozdabianie potraw

Ważna jest również sprawa estetyki podawanych dań. Profesjonalny catering winien się charakteryzować profesjonalnym przystrojeniem. Stoły w łagodnych kolorach (biel, błękit oraz pastele w kolorach ziemi) - modne i dobrze postrzegane są falbany na obrusach. Często w cateringu stosuje się zdobione, artystyczne świeczniki rozstawiane pomiędzy potrawami, dodające szlachetności całej oprawie. Potrawy winny być przystrojone wg panujących zasad profesjonalnego ozdabiania potraw.

Obsługa

Kompleksowy catering to również obsługa. Obsługa w głównej mierze zaspokaja oczekiwania gości serwując posiłki, prowadząc luźne rozmowy z gośćmi czy usuwając zabrudzenia spowodowane przez przypadek przez gości. Obsługa cateringu pełni bardzo ważną rolę: musi być w każdym miejscu spotkania, a jednocześnie pozostawać na uboczu. Często do obsługi cateringu zatrudnia się kobiety.

Super oferta

Catering na szkolenia unijne w Krakowie



Firma pychotki.pl nieprzerwanie od 2007 roku świadczy usługi cateringowe dla firm organizujących na terenie Krakowa, szkolenia unijne i komercyjne.
Specjalizujemy się w cateringu dla firn, który mimo swej prostoty i szybkości podania zaskakuje smakiem i formą podania dla naszych bardzo wymagających klientów.

Proponujemy Państwu współpracę na zasadzie jednorazowej lub długotrwałej umowy.
Podpisanie umowy długoterminowej zobowiązuje nas do przedstawienia i utrzymania konkurencyjnej ceny i wyjątkowego menu.
 

Przykładowa propozycja całodziennego cateringu na szkoleniu:

7.50 - 8.15 kawa, herbata, ciasteczka

 

10.00 I przerwa kawowa

  • Kawa + dodatki
  • Herbata + dodatki
  • Soki owocowe
  • Kanapeczki bankietowe po 2 szt. lub sandwicz
  • Ciasto

 

13.00 - 14.00 lunch

  • Zupa typu krem
  • Kotlet schabowy
  • Ziemniaczki
  • Surówka
  • Deser

od października:

  • Zupa- rosół, krupnik itp.
  • Kotlet szwajcarski
  • Ziemniaczki
  • Buraczki
  • Deser
  • Soki owocowe, woda mineralna

 

Przykład menu obiadowego I

(przerwa między: 12.00 - 15.00)

3 główne dania ciepłe (w tym 1 danie wegetariańskie)

1 porcja nie mniej niż 150 g/os./dzień, nie więcej niż 200 g/os./dzień

  • Gulasz wieprzowy
  • Stek z karczku w ziołach z grilla
  • Ribollita toscana

Zupa : mus z porów z ziemniaczkami
Nie mniej niż 300 ml/os./dzień, nie więcej 500 ml/os./dzień


Ciepłe dodatki do dań min. 3 rodzaje:

  • Ziemniaczki z zapiekane z rozmarynem
  • Ryż
  • Cukinie z grilla / fasolka szparagowa

3 rodzaje surówek:

Nie mniej niż 100g/os./dzień, nie więcej niż 200 g/os./dzień

  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z marchwi
  • Sałata śródziemnomorska

 

Przykład menu obiadowego II

2 główne dania ciepłe (w tym 1 danie wegetariańskie):

1 porcja nie mniej niż 150 g/os./dzień, nie więcej niż 200 g/os./dzień

  • Udko z kurczaka z grilla z chrupiącą skórką
  • Pasta z soczewicą i oliwą z oliwek


Zupa minestrone italiano z grzankami
Nie mniej niż 300 ml/os./dzień, nie więcej 500 ml/os./dzień

Ciepłe dodatki do dań  min. 3 rodzaje:

  • Ziemniaczki z zapiekane z rozmarynem
  • Ryż
  • Cukinie z grilla/fasolka szparagowa

3 rodzaje surówek:

  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z marchwi
  • Sałata śródziemnomorska

Nie mniej niż 100g/os./dzień, nie więcej niż 200 g/os./dzień

 

Catering na szkoleniu, harmonogram przebiegu szkolenia

Przede wszystkim catering na szkolenie w Krakowie należy zaplanować zgodnie z harmonogramem szkolenia. Szkolenia zazwyczaj rozpoczynają się rano, dlatego gościom należy na początku zaserwować powitalną kawę lub herbatę.

Lunch w cateringu na szkolenia

Pierwsza część szkolenia kończy się zazwyczaj około południa przerwą na lunch. Zazwyczaj lunch w cateringu na szkoleniu jest podawany w formie szwedzkiego stołu, z kilkoma rodzajami potraw. Mogą tu się znaleźć różnego rodzaju sałatki, makarony, jak również lekkie dania obiadowe.

Przygotowując catering na szkolenie należy pamiętać o różnych upodobaniach gości. Warto by się znalazła co najmniej jedna potrawa wegetariańska.

Przerwy kawowe w cateringu podczas szkolenia

Druga część szkolenia trwa zazwyczaj dłużej, a między wykładami są dwie lub trzy przerwy kawowe. Oprócz kawy catering na szkolenie powinien zawierać inne napoje a także coś słodkiego i owoce.
 

Kolacja w cateringu na szkolenia

Catering na szkolenia może również obejmować kolację. Wieczorny poczęstunek jest zazwyczaj bardziej uroczysty. Potrawy spożywa się przy stołach. Dobrym uzupełnieniem cateringu na szkolenia jest oprawa muzyczna.
 

Kilkudniowe szkolenie a catering

Jeśli zdąży się że szkolenie trwa kilka dni menu na wszystkie dni należy przygotować odpowiednio wcześniej. Catering na szkolenia powinien być przygotowany tak by potrawy nie powtarzały się codziennie. Warto jeśli każdego dnia coś innego zaskoczy naszych gości.

 

  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto004
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto014
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto015
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto016
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto017
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto018
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto019
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto020
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto021
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto022
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto023
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto024
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto025
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto026
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto027
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto028
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto222
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_grill_foto223
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_szaszlyk_owocowo_warzywny_foto001
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_szaszlyk_owocowo_warzywny_foto002
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_tartinki_foto_015

Indywidualne konsultację z klientem

Zawsze możesz liczyć na nasze doświadczenie podczas układania potraw w menu i wystroju na planowane uroczystości. Zadzwoń lub napisz a pomożemy Ci dokonać właściwego wyboru.

Konsultacji udzielamy od 8 do 19, 7 dni w tygodniu!

- telefonicznie:

        tel. (0)12 376 72 94

        kom. +48 514 129 109

- elektronicznie:

       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
       gadu gadu: 812 10 83