catering dostawa

Zamówienia przyjmujemy:

Od poniedziałku do piątku
od godziny 8:00 do 20:00

- telefonicznie:
        tel. (0) 12 376 72 94
        kom. +48 514 129 109
        kom. +48 514 129 058

- elektronicznie:
       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
       gadu gadu: 812 10 83

Transport:
Przy zamówieniu pow. 15o zł, na terenie Krakowa i okolic, dowóz gratis.

Catering

usługa zewnętrzna dla firm; podmiot wykonuje we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) obsługę gastronomiczną przyjęć, imprez, bankietów i konferencji.

Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu. Catering wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje .

Profesjonalny catering należy do najtrudniejszych usług, jakimi parają się firmy cateringowe. Dobrze wykonany catering to bardzo wiele różnych czynnników składających się w jedną całość. Poniżej lista najważniejszych aspektów, jakich należy przestrzegać w cateringu:

Odpowiednie potrawy w cateringu

Właściwy dobór dań na przyjęcie to sprawa kluczowa. Dania dobiera się w zależności od preferencji osoby zamawiającej, jak również i od pory roku. Latem wybiera się głównie sałatki i przystawki kosztem mniejszej ilości dań "ciężkich" oraz gorących. Zimą odwrotnie - na stołach królują potrawy sycące. Zimowy catering to dania duszone, smażone, wędzone oraz mniejsza ilość lekkich przystawek z sałatek.

Catering a wystrój stołów i ozdabianie potraw

Ważna jest również sprawa estetyki podawanych dań. Profesjonalny catering winien się charakteryzować profesjonalnym przystrojeniem. Stoły w łagodnych kolorach (biel, błękit oraz pastele w kolorach ziemi) - modne i dobrze postrzegane są falbany na obrusach. Często w cateringu stosuje się zdobione, artystyczne świeczniki rozstawiane pomiędzy potrawami, dodające szlachetności całej oprawie. Potrawy winny być przystrojone wg panujących zasad profesjonalnego ozdabiania potraw.

Obsługa

Kompleksowy catering to również obsługa. Obsługa w głównej mierze zaspokaja oczekiwania gości serwując posiłki, prowadząc luźne rozmowy z gośćmi czy usuwając zabrudzenia spowodowane przez przypadek przez gości. Obsługa cateringu pełni bardzo ważną rolę: musi być w każdym miejscu spotkania, a jednocześnie pozostawać na uboczu. Często do obsługi cateringu zatrudnia się kobiety.

Super oferta

Catering na bankiet Kraków



Bankiet jest to przyjęcie o charakterze oficjalnym, na które przybywają tylko goście posiadający zaproszenia. Dlatego też catering na bankiet w Krakowie powinien być wyjątkowy.

 

Przykładowe menu Bankietowe

Przekąski

Mini Cocktail z Krewetek
Roladki z Łososia Wędzonego, Ricotty i Świeżych Ziół
Kuleczki z Sera Rockfor i Winogron
Koreczki z Mozzarelli i Pomidorków Cocktailowych
Jajeczka Przepiórcze z Kawiorem
Tartinki z Pastą Jajeczną i Szczypiorkiem
Vol-au-vent z Musem z Pstrąga Wędzonego
Krewetki z Avocado i Wasabi
Łosoś Wędzony z Rukolą i Jajkami Przepiórczymi
Rulonik ze Schabu
Sałatka z porów i awokado

Dania ciepłe

Stek z Łososia w Sosie Koperkowym
Fileciki z Polędwiczki Wieprzowej w Sosie z borowików
Roladki z Indyka Faszerowane Grzybami w Kremowym sosie
Kotleciki schabowe z nadzieniem ryżowo- morelowym
Delikatna roladka z Soli w Sosie Szafranowo- cytrynowym
Crepsy ze Szpinakiem i Fetą
Cannelloni faszerowane Ricottą i Szpinakiem

Desery

Creme Caramel
Truskawkowy Mus z Mascarpone
Galaretka z Szampana i Jagód
Mus Czekoladowy z Pomarańczą
Panna cotta z malinami
Egzotyczna Sałatka Owocowa

Napoje

Kawa
Herbata
Soki owocowe
Woda mineralna

 

Rodzaje cateringu na bankiet w Krakowie

Zazwyczaj bankiety rozpoczynają się późnym popołudniem a nawet wieczorem. Rozróżniamy dwie formy cateringu na bankiet w Krakowie. Pierwsza, częściej spotykana forma, to catering na bankiet zasiadany, druga to catering na bankiet w formie szwedzkiego stołu.

Na bankiet zasiadany stoły przygotowuje się w kształcie litery T, G, U lub E, a catering na bankiet zasiadany to zazwyczaj wystawna kolacja. Część przekąsek z cateringu na bankiet jest ustawiana na stole, pozostałe potrawy są roznoszone przez kelnerów.

W przypadku cateringu na bankiet w formie szwedzkiego stołu potrawy to zazwyczaj różnego rodzaju przekąski, tace z wędlinami, serami, owocami czy warzywami. Na bankiecie w formie szwedzkiego stołu doskonale sprawdza się również catering sushi.
 

Catering na bankiet dekoracje

Na takich przyjęciach oprócz cateringu na bankiet niezwykle istotne jest odpowiednie przystrojenie stołów. Jest to zazwyczaj niska dekoracja składająca się z kwiatów i świec. Ozdobą stołów jest również odpowiednia zastawa.

  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_galaretki_foto033
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_galaretki_foto044
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_galaretki_foto045
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_galaretki_foto211
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_ogorki_nadziewane_lososiem_foto046
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_ogorki_nadziewane_lososiem_foto047
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_pomidorki_nadziewane_foto041
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_pomidorki_nadziewane_foto043
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_salatka_foto003
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_salatka_foto014
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_salatka_foto031
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_salatka_foto035
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_salatka_foto208
  • pychotki.pl catering Krakow catering_krakow_salatka_foto221
  • pychotki.pl catering Krakow foto040
  • pychotki.pl catering Krakow foto042

Indywidualne konsultację z klientem

Zawsze możesz liczyć na nasze doświadczenie podczas układania potraw w menu i wystroju na planowane uroczystości. Zadzwoń lub napisz a pomożemy Ci dokonać właściwego wyboru.

Konsultacji udzielamy od 8 do 19, 7 dni w tygodniu!

- telefonicznie:

        tel. (0)12 376 72 94

        kom. +48 514 129 109

- elektronicznie:

       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
       gadu gadu: 812 10 83