catering dostawa

Zamówienia przyjmujemy:

Od poniedziałku do piątku
od godziny 8:00 do 20:00

- telefonicznie:
        tel. (0) 12 376 72 94
        kom. +48 514 129 109
        kom. +48 514 129 058

- elektronicznie:
       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
       gadu gadu: 812 10 83

Transport:
Przy zamówieniu pow. 15o zł, na terenie Krakowa i okolic, dowóz gratis.

Florystyka:

  • bukiety i ozdoby na każdą okazję
  • dekoracje sal
  • dekoracja domu
  • dekorowanie stołu
  • dekorowanie potraw
  • materiał florystyczny
  • kwiaty i ozdoby
  • (indywidualny kosztorys)

Catering

usługa zewnętrzna dla firm; podmiot wykonuje we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) obsługę gastronomiczną przyjęć, imprez, bankietów i konferencji.

Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu. Catering wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje .

Profesjonalny catering należy do najtrudniejszych usług, jakimi parają się firmy cateringowe. Dobrze wykonany catering to bardzo wiele różnych czynnników składających się w jedną całość. Poniżej lista najważniejszych aspektów, jakich należy przestrzegać w cateringu:

Odpowiednie potrawy w cateringu

Właściwy dobór dań na przyjęcie to sprawa kluczowa. Dania dobiera się w zależności od preferencji osoby zamawiającej, jak również i od pory roku. Latem wybiera się głównie sałatki i przystawki kosztem mniejszej ilości dań "ciężkich" oraz gorących. Zimą odwrotnie - na stołach królują potrawy sycące. Zimowy catering to dania duszone, smażone, wędzone oraz mniejsza ilość lekkich przystawek z sałatek.

Catering a wystrój stołów i ozdabianie potraw

Ważna jest również sprawa estetyki podawanych dań. Profesjonalny catering winien się charakteryzować profesjonalnym przystrojeniem. Stoły w łagodnych kolorach (biel, błękit oraz pastele w kolorach ziemi) - modne i dobrze postrzegane są falbany na obrusach. Często w cateringu stosuje się zdobione, artystyczne świeczniki rozstawiane pomiędzy potrawami, dodające szlachetności całej oprawie. Potrawy winny być przystrojone wg panujących zasad profesjonalnego ozdabiania potraw.

Obsługa

Kompleksowy catering to również obsługa. Obsługa w głównej mierze zaspokaja oczekiwania gości serwując posiłki, prowadząc luźne rozmowy z gośćmi czy usuwając zabrudzenia spowodowane przez przypadek przez gości. Obsługa cateringu pełni bardzo ważną rolę: musi być w każdym miejscu spotkania, a jednocześnie pozostawać na uboczu. Często do obsługi cateringu zatrudnia się kobiety.

Super oferta